• A-
  • A+

Državljani tretjih držav

Potrdilo o vloženi prošnji

Ko vložite prošnjo, vam bo upravna enota izdala potrdilo, ki velja kot dovoljenje za začasno prebivanje, na podlagi katerega lahko v Sloveniji prebivate do odločitve o prošnji. V konkretnih primerih predhodne zaposlitve ali dela lahko na podlagi potrdila delo opravljate še naprej oziroma ste zaposleni (do dokončne odločitve o prošnji).

POZOR: Potrdilo vam ne dovoljuje prehajanje meje!