• A-
  • A+

Državljani tretjih držav

Potrdilo o vloženi prošnji

Ko vložite prošnjo, vam bo upravna enota izdala potrdilo, ki velja kot dovoljenje za začasno prebivanje, na podlagi katerega lahko v Sloveniji prebivate do odločitve o prošnji. V konkretnih primerih predhodne zaposlitve ali dela lahko na podlagi potrdila delo opravljate še naprej oziroma ste zaposleni (do dokončne odločitve o prošnji).

POZOR: Potrdilo vam ne dovoljuje prehajanje meje!

PRIMER: Za vstop na ozemlje Slovenije potrebujete vizum ali dovoljenje za prebivanje. Pridobili ste dovoljenje in po letu bivanja pravočasno vložili prošnjo za podaljšanje dovoljenja, zato vam je bilo izdano potrdilo o pravočasno vložen prošnji. Odpotujete v domovino, vmes vam izdano dovoljenje poteče. V Slovenijo na podlagi potrdila ne morete vstopiti, kjub temu, da vam je bilo podaljšanje dovoljenja odobreno in vam je bilo v Sloveniji izdano novo dovoljenje, ni vam pa še bilo vročeno. Za vstop v Slovenijo boste morali pridobiti vizum ali v tujini ponovno zaprositi za izdajo prvega dovoljenja za prebivanje.