• A-
  • A+

Državljani tretjih držav

Kaj storiti po poteku dovoljenja za začasno prebivanje?

ČE ZA PREBIVANJE V SLOVENIJI NE POTREBUJETE VIZUMA, lahko po poteku dovoljenja za prebivanje tukaj (in znotraj EU) prebivate še 90 dni, v Slovenijo in druge države EU pa lahko večkrat vstopite in izstopite iz njih, vendar obdobje prebivanja brez dovoljenja v Sloveniji v zadnjih 180 dneh ne sme presegati 90 dni.

ČE ZA PREBIVANJE V SLOVENIJI POTREBUJETE VIZUM, morate ozemlje države zapustiti.