• A-
  • A+

Državljani tretjih držav

Tuji otroci, rojeni v Sloveniji

Če se vam v Sloveniji rodi otrok, prvih 90 dni ne potrebujete zanj dovoljenja za prebivanje.

Če otrok v tem času ne pridobi slovenskega državljanstva, mu bo upravna enota po uradni dolžnosti izdala dovoljenje za prebivanje, ki se podaljšuje toliko časa, kot ima izdano dovoljenje za prebivanje otrokova mati ali oče. Če ima vsaj eden od staršev dovoljenje za stalno prebivanje, je tudi otroku izdano to dovoljenje.